'Bizarre' situatie voor topaankoop Vlap bij Anderlecht: 'Een kleine ramp'

'Bizarre' situatie voor topaankoop Vlap bij Anderlecht: 'Een kleine ramp'

28-10-2019 14:45
70

Michel Vlap ligt onder vuur bij Anderlecht. De gevallen grootmacht uit België betaalde afgelopen zomer bijna zeven miljoen euro voor de Friese middenvelder, die de laatste weken uit de gratie is geraakt. Een vertrek ligt nog niet voor de hand.

In België concludeert Het Laatste Nieuws dat Vlap zijn stempel niet kan drukken op Anderlecht, mede door fysiek malheur. In Brussel werd veel meer verwacht van de aanvallende middenvelder. 'Van onbetwiste basisspeler naar net niet overbodig', aldus HLN, die de situatie 'bizar' noemt.

'Waar is Vlappie? Het is een ommezwaai die ook op Neerpede (trainingscomplex, red.) de wenkbrauwen doet fronsen. Het kan betekenen dat de staf hem simpelweg niet goed genoeg vindt om wekelijks te spelen. Mocht dat kloppen, dan is dat een kleine ramp - Vlap kostte 6,9 miljoen euro.'

Opgeven is voorlopig geen optie voor Vlap, weet HLN. 'In zijn entourage klinkt het dat hij logischerwijze baalt van zijn status, maar dat hij wel wil knokken om het bij Anderlecht te maken. Aan een exit - al dan niet via een uitleenbeurt - denkt Vlap voorlopig niet.'

Jan Olde Riekerink, die Vlap bij Heerenveen onder zijn hoede had, maakt zich geen grote zorgen. "Michel heeft alle kwaliteiten om Anderlecht te helpen. Hij is erg doelgericht, bespeelt de ruimtes perfect en is een eeuwige winnaar. Een strijdvaardige bovendien. Michel zal het hoofd niet laten hangen na slechts één tegenslag."