Koeman uit waardering voor Dest: 'Alleen hij kan deze moeilijke keuze maken'

Koeman uit waardering voor Dest: 'Alleen hij kan deze moeilijke keuze maken'

28-10-2019 16:42
74

Ronald Koeman heeft begrip voor de keuze van Sergiño Dest om zijn interlands voor de Verenigde Staten te spelen. De keuzeheer werd maandagochtend op de hoogte gebracht door de achttienjarige rechtsback van Ajax.

Dest, zoon van een Nederlandse moeder en Amerikaanse vader, maakte vorige maand al zijn debuut in Team USA in een oefeninterland tegen Mexico. "Sergiño heeft mij vanochtend gebeld en uitgelegd waarom hij voor Amerika kiest. Dat is een moeilijke keuze die hij alleen zelf kan maken en ik respecteer zijn beslissing", vertelt Koeman aan OnsOranje.

De bondscoach sprak tegenover de Ajax-verdediger ook zijn waardering uit over de zorgvuldige manier waarop hij zijn keuze heeft gemaakt en naar buiten bracht. Dest liet al weten dat de KNVB en Koeman niets te verwijten valt. "Ik wil geen verwijten aan trainers geven. Het is niemand z'n schuld. Ik wil niet wijzen naar Ronald of het Nederlands elftal dat ze me te laat hebben opgeroepen hebben."

Dest erkent bovendien dat de kwaliteit van de spelers bij Team USA iets minder is. "Dat kan ik wel toegeven. Maar ik moet gewoon mijn best doen en zorgen dat ik mezelf laat zien. Ik vond het niet leuk om de mensen te laten wachten, maar ik wilde geen overhaaste beslissing nemen."