Appje uit Zeist voor Krul: Ze zijn blij dat ik weer op het hoogste niveau speel

Appje uit Zeist voor Krul: "Ze zijn blij dat ik weer op het hoogste niveau speel"

28-10-2019 21:55
25

Tim Krul keepte zijn laatste Oranje-interland op 10 oktober 2015, maar zou binnenkort weer bij de selectie gehaald kunnen worden. De 31-jarige sluitpost van Norwich City heeft nog regelmatig contact met Oranje-keeperstrainer Patrick Lodewijks en greep zondagmiddag de hoofdrol tegen Manchester United.

Krul moest drie keer vissen op Carrow Road, maar stopte twee penalty's. Dat was ook Lodewijks niet ontgaan, liet Krul weten in het Ziggo Sport-programma Peptalk. "Ze houden mij in de gaten en ze zijn blij dat ik weer op het hoogste niveau speel", aldus de achtvoudig Oranje-international. "Met Lodewijks heb ik één keer in de zoveel weken contact. Gisteren (zondag, red.) kreeg ik een appje van hem, dat hij de beelden heeft gezien."

De doelman hoopt dat hij op termijn bij de selectie wordt gehaald, maar durft zich nog niet rijk te rekenen. "Ik weet dat ik in de gaten word gehouden, maar ik weet ook dat de trainer (Ronald Koeman, red.) aan een vast elftal vast wil houden op dit moment. Ik moet gewoon mijn best blijven doen." Krul durft de concurrentiestrijd met Cillessen echter wel aan. "Of ik beter ben dan hij? Ja", glimlacht hij.