Dest hakt knoop door: 'Zo'n situatie doet natuurlijk iets met een jonge jongen'

Dest hakt knoop door: 'Zo'n situatie doet natuurlijk iets met een jonge jongen'

29-10-2019 10:19 Laatste update: 10:24
95

Sergiño Dest koos maandag voor een interlandcarrière bij het nationale elftal van de Verenigde Staten. De verdediger geeft aan een uitstekend gevoel opgebouwd te hebben in de VS en ook ploeggenoot Joël Veltman is blij voor Dest.

"Ik ben blij aan te kondigen dat ik besloten heb om actief te blijven voor de VS", begint Dest in een statement op de website van de voetbalbond van de VS. "Het was natuurlijk een lastige beslissing toen ook het Nederlands elftal interesse toonde, maar ik heb een goed gevoel opgebouwd met Team USA de laatste jaren."

"Ik heb veel vertrouwen in de plannen over het voetbal in de Verenigde Staten. Ik ben toegewijd om de volgende tien tot vijftien jaar tot een succes te maken en ga er alles aan doen om met de VS om de prijzen te spelen", sluit de rechtsback af.

Zijn ploeggenoot Joël Veltman is blij voor Dest. "Ik denk dat het voor Sergiño het allerbelangrijkste is dat hij weer lekker vrij is in zijn hoofd, want natuurlijk doet zo’n situatie iets met een jonge jongen. Amerika is natuurlijk ook heel mooi. Het is niet zo dat hij tussen Gibraltar en Nederland moest kiezen", laat hij weten in een reactie aan De Telegraaf