Nederlandse clubs zien BeNeLiga als optie: 'Met uitzondering van Ajax natuurlijk'

Nederlandse clubs zien BeNeLiga als optie: 'Met uitzondering van Ajax natuurlijk'

29-10-2019 11:28
134

Meer dan ooit is er discussie over een eventuele BeNeLiga en binnen drie jaar zou het project al van grond kunnen komen. Het idee van een gezamenlijke competitie tussen België en Nederland zingt al jarenlang rond, maar voor het eerst lijken ook de Nederlandse clubs er actief mee bezig.

De Belgische journalist Peter Vandenbempt vraagt zich af of er in Nederland voldoende interesse is in een BeNeLiga. "De eeuwige vraag - en daarop is het antwoord niet altijd even duidelijk - is natuurlijk: zijn de Nederlanders nu echt geïnteresseerd?", vraagt hij zich hardop af bij Sporza. "Want ik kom wel eens in Nederland en mijn Nederlandse collega’s zeggen: dat komt er nooit, onze clubs zijn daar niet mee bezig."

Wedden

Meer odds

"En dat zeggen ze op basis van hun contacten met clubleiders van Ajax, Feyenoord en PSV. Ze zitten aan tafel uit een soort beleefdheid, omdat Nederlanders nu eenmaal opportunistisch zijn en om de opties toch maar open te houden, want je weet maar nooit", bekoelt Vandenbempt het enthousiasme in België.

Andere realiteit
"Onze clubleiders - en die praten toch met die mensen - zeggen dat de kaarten nu toch een beetje anders liggen dan tien, twintig of 30 jaar geleden", beseft Vandenbempt. "Dat Nederland nu echt wel geïnteresseerd is. Ze hebben toch wel gemerkt dat Nederland, met uitzondering van Ajax natuurlijk, internationaal achterop hinkt en dat ze misschien ook wel baat hebben bij zo'n grotere markt."