Update: Roda JC bevestigt goed nieuws, verdere puntenaftrek lijkt afgewend

Update: Roda JC bevestigt goed nieuws, verdere puntenaftrek lijkt afgewend

29-10-2019 12:06 Laatste update: 18:56
146

Roda JC heeft de vereiste bankgarantie op tijd ingediend bij de KNVB. De club uit Limburg bivakkeert in zware financiële problemen, maar heeft maandag voor middernacht een garantstelling van 900.000 euro ingeleverd bij de voetbalbond.

"Roda heeft de nodige documenten aangeleverd. Het is nu aan de licentiecommissie om op basis van die documenten een besluit te nemen", laat een woordvoerder van de club weten, geciteerd door 1Limburg. Maandagavond werd al bekend dat Roland Hogenelst alsnog wilde helpen met de financiering toen bekend werd dat ook internetondernemer Stijn Koster interesse had in een overname. 

Het bestuderen van de ingediende papieren gaat waarschijnlijk een aantal dagen duren en de licentiecommissie komt aan het einde van deze week met het bericht of de begroting goedgekeurd is. Mocht de licentiecommissie niet akkoord gaan dan volgen er naar alle waarschijnlijkheid sancties voor Roda. De club heeft al drie punten in de mindering gekregen dit seizoen.

Update: Roda JC meldt op de website van de club dat er een bankgarantie is afgegeven bij de KNVB. Met deze garantstelling en de toegezegde investeringen is het huidige seizoen afgedekt. Hogenelst, Koster en een aantal lokale ondernemers verwerven 79,8% van de aandelen van Roda JC en een verdere puntenstraf lijkt hiermee uitgesloten voor de club uit Kerkrade. Tegen de eerdere straf van drie punten heeft de club beroep aangetekend.