NAC herdenkt 75 jaar bevrijding en past naam van Rat Verlegh Stadion eenmalig aan

NAC herdenkt 75 jaar bevrijding en past naam van Rat Verlegh Stadion eenmalig aan

29-10-2019 12:31
30

NAC Breda speelt dinsdagavond in het kader van het bekertoernooi thuis tegen FC Emmen en doet dat voor één keer niet in het Rat Verlegh Stadion. Het stadion zelf wordt wel gebruikt door de Parel van het Zuiden, maar krijgt een andere naam: het Stanislaw Maczek Stadion.

Deze dagen is Breda 75 jaar bevrijd en dat wil NAC niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo zal de supportersgroep Breda Loco's een groot eerbetoon aan de Poolse bevrijders van de stad wijden en wordt de symbolische aftrap van de wedstrijd verricht door nabestaanden van twee Poolse soldaten die Breda hebben bevrijd, zo valt te lezen op de website van de club.

Het meest in het oog springende is echter de naamswijziging van het stadion. Voor één keer speelt NAC in het Stanislaw Maczek Stadion, genoemd naar de generaal die de Poolse pantserdivisie leidde en uiteindelijk Breda bevrijdde.

De bekerwedstrijd tegen FC Emmen in het Stanislaw Maczek Stadion begint om 20.45 uur. Aanstaande vrijdag speelt NAC weer thuis, maar dan 'gewoon' weer in het Rat Verlegh Stadion. Tegenstander is dan Go Ahead Eagles.