'Oude rot Buffon weet niet van ophouden en gaat snel met Juventus in gesprek'

'Oude rot Buffon weet niet van ophouden en gaat snel met Juventus in gesprek'

29-10-2019 13:28
25

Gianluigi Buffon lijkt zijn actieve carrière wederom met een seizoen te gaan verlengen. De legendarische doelman van Juventus, ondertussen 41 jaar oud, weet van geen ophouden en wil zijn aflopende contract bij de Oude Dame met één jaar verlengen.

Het Italiaanse Tuttosport, doorgaans goed ingevoerd als het Juventus betreft, schrijft dat Buffon graag langer door wil bij de club uit Turijn. De goalie voelt zich nog goed, is er nog niet klaar voor om te stoppen met voetballen en heeft nog alle energie om er een jaar aan vast te plakken. In overleg met Andrea Agnelli, directeur van Juventus, zal binnenkort bekend gemaakt worden hoe de toekomst van Buffon bij Juventus eruit ziet.

Buffon keerde afgelopen zomer terug in het Allianz Stadium nadat hij een jaartje actief was voor Paris Saint-Germain. Tijdens zijn afwezigheid werkte Wojciech Sczeszny zich op tot eerste keuze onder de lat van de Oude Dame en die plaats heeft hij ook na de terugkeer van de Italiaanse keeperslegende niet afgestaan. Voordat Buffon naar Frankrijk trok speelde hij al zeventien seizoenen in Turijn. Daarvoor stond hij ook zes jaar onder contract bij Parma.