De Boer overwint scepsis: 'We dachten: waarom zouden we ons aanpassen, voor hem?'

De Boer overwint scepsis: 'We dachten: waarom zouden we ons aanpassen, voor hem?'

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019 om 15:44di 29-10-2019 om 15:44

Frank de Boer haalde met Atlanta United al twee hoofdprijzen binnen en staat op de drempel van de MLS Cup 2019, de allesbeslissende strijd om de Amerikaanse landstitel. Het begin van het seizoen verliep echter stroef voor de 112-voudig Oranje-international.

Gerardo Martino had Atlanta United vorig seizoen naar het landskampioenschap geloodst en werd toen opgevolgd door De Boer. Die beleefde een valse start: pas na vijf competitiewedstrijden werd de eerste overwinning binnengehaald. Bij de spelers overheerste de scepsis. "We hadden veel succes geboekt met onze speelstijl en we dachten: waarom zouden we dat veranderen, alleen omdat er een nieuwe trainer binnenkwam?", vertelt de Duitse middenvelder Julian Gressel aan het lokale WSB-TV.

De Boer steekt de hand in eigen boezem, laat hij weten aan hetzelfde medium. "Als nieuwe trainer wil je altijd je stempel drukken op het team. Wij wilden dat wellicht iets te veel doen." De Boer is er uiteindelijk in geslaagd om de countermachine van Martino om te vormen tot een team dat juist zelf het initiatief wil nemen. "We hebben er vaak over gepraat en uiteindelijk een manier gevonden om succes te boeken. Frank heeft water bij de wijn gedaan en met veel jongens gesprekken gevoerd. Wij zijn er uiteindelijk sterker door geworden", aldus Gressel.

Atlanta United speelt donderdagnacht Nederlandse tijd de Eastern Conference Final tegen Toronto FC. De winnaar van die wedstrijd mag met Los Angeles FC of Seattle Sounders gaan strijden om de landstitel.

Poll

Bewijst De Boer in Atlanta alsnog dat hij een toptrainer is?

(2465 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws