'Zolang je ervaring kan overbrengen ben je nog toptrainer, zeker voor Feyenoord'

'Zolang je ervaring kan overbrengen ben je nog toptrainer, zeker voor Feyenoord'

29-10-2019 17:35 Laatste update: 19:41
63

Dick Advocaat zou met zijn ervaring het dolende Feyenoord uit het slop kunnen trekken. Dat stelt Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan, die denkt dat Advocaat een goede opvolger van Jaap Stam zou zijn.

"Dick Advocaat is een no-nonsense-trainer. Hij heeft veel ervaring en kan een groep uit het slob trekken. Aan die spelersgroep mankeert best wel iets. Een aantal jongens moet misschien een hogere professionaliteit hebben, er moet veel meer uitgehaald worden, uit die spelers. Dick kan dat. Ik vergelijk hem vaak met Roy Hodgson in Engeland. Zolang je het vuur hebt en je ervaring kunt overbrengen ben je nog een toptrainer, zeker voor een club als Feyenoord op het moment", stelt Van der Kraan tegen De Telegraaf.

Over een eventuele rol voor Dirk Kuyt is Van der Kraan voorzichtig. "De vraag is of Dirk Kuyt een rol moet spelen. Als ik Kuyt nu was zou ik dat niet doen. Ik denk dat Advocaat Kuyt niet nodig heeft. Advocaat gaat altijd zijn eigen weg en die duldt niet veel inmenging van een assistent." Hij denkt niet dat Stam veel fout heeft gedaan in zijn tijd als Feyenoord-trainer. "De spelers hebben Stam laten vallen door hun wanprestaties. Niet alleen tegen Ajax, maar ook in een hele serie wedstrijden in de Eredivisie daarvoor.