De Mos trapt op de rem bij PSV-talenten: 'Weet dat druk alleen maar gaat toenemen'

De Mos trapt op de rem bij PSV-talenten: 'Weet dat druk alleen maar gaat toenemen'

29-10-2019 17:50
65

Aad de Mos merkt dat de druk op de talenten van PSV steeds verder toeneemt. Hij vindt dat het vervangen van belangrijke spelers als Luuk de Jong en Hirving Lozano zijn tol eist.

"Sowieso hebben ze al de druk van het moeten vervangen van mensen die hier het verschil maakten", laat De Mos weten aan tafel bij PSV TV. "Dat zijn Luuk de Jong en Lozano. Dan krijg je dat ze voor de eerste keer geselecteerd worden voor het Nederlands elftal. Ze komen uit de Keuken Kampioen Divisie, met alle respect, maar je weet dat de druk alleen maar gaat toenemen."

"Mensen gaan verwachten dat je elke week die goals gaat maken. Dat heeft zijn weerslag op het lichaam, dat heeft weerslag op de bovenkamer van de spelers. Dan geeft dat ook wel eens pijntjes en dan gaan ze gewoon door. Ze zijn ook nog niet gewend, wat de oudere spelers wel hebben, om je te doseren. Dat je ook een keer zegt: laat Van Bommel maar roepen, ik neem wat gas terug. Ze moeten hun lichaam ook leren ontdekken op het hoogste niveau", sluit De Mos af.