Dumfries in potentie beter dan Dest: 'Hij hoeft alleen eindpass te verbeteren'

Dumfries in potentie beter dan Dest: 'Hij hoeft alleen eindpass te verbeteren'

29-10-2019 18:35 Laatste update: 18:41
187

Johan Derksen en Wim Kieft maken zich niet druk over de keuze van Sergiño Dest voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Beide analisten zijn het erover eens dat Denzel Dumfries in potentie een betere rechtsback is.

"Dat vind ik niet erg, die vind ik niet de kwaliteiten hebben. Die jongen kiest voor Amerika en ik denk dat hij zelf ook wel doorheeft dat niet heel Nederland zit te hunkeren naar dat hij het Oranje-shirt gaat dragen. Het is gewoon een goede back, niet meer dan dat. Dest hebben we niet zo nodig, daar wil ik me niet druk over maken", vertelt Derksen aan tafel bij Veronica Inside.

Wedden

Meer odds

"Als je de backs van PSV ziet, of je ziet de backs van AZ. Dat zijn betere backs, voetballend gezien dan. Dumfries is natuurlijk een goede verdediger, met het fysiek dat hij heeft en de snelheid die hij heeft." Ook Derksen ziet in Dumfries een betere speler dan in Dest. "Dumfries heeft meer, die moet eigenlijk alleen zijn eindpass verbeteren. Hij loopt 80 meter en dan krijg je een slechte voorzet."