BeNeLiga-idee valt niet goed: 'Word er niet alleen moe, maar ook misselijk van'

BeNeLiga-idee valt niet goed: 'Word er niet alleen moe, maar ook misselijk van'

29-10-2019 20:00
114

Een potentiële BeNeLiga lijkt voor steeds meer teams een interessante optie. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe (foto) kwam met het idee, maar commentatoren Frank Snoeks en Jeroen Elfshoff zijn absoluut geen voorstander van het plan en laten in niet mis te verstane woorden weten het er niet mee eens te zijn.

Zo blijkt uit de Voetbalpodcast van de NOS dat het idee van een BeNeLiga Elshoff en Snoeks totaal niet aanstaat. "Ik word er niet alleen moe, maar zelfs misselijk van", windt de 42-jarige Elshoff er geen doekjes om. "Toen ik van de middelbare school afkwam, ging het al over de BeNeLiga. Maar ik heb het idee dat dit nooit zal gebeuren."

"Hoelang geleden is het nog maar dat dat schandaal naar boven is gekomen in België?", verwijst de NOS-journalist naar operatie Propere Handen. "Ze kunnen het zelfs in hun eigen land niet een beetje goed regelen. En dan is er nog een aantal stadions dat op instorten staat... Ik zou het zeker doen als ik hen was en dan de hele Eredivisie maar in elkaar laten donderen", eindigt hij zijn betoog op cynische toon.

Snoeks sluit zich aan bij de mening van zijn collega. "We hebben met de Eredivisie een mooie competitie. Dat moet je vooral zo houden. Ik zie ook het nut niet van een BeNeLiga. Ik zie toch liever Heerenveen-Groningen dan Heerenveen-Standard", besluit Snoeks.