Vitesse slaat thuis twee keer toe en gaat naar volgende ronde KNVB Beker

29-10-2019 20:20
72

Vitesse heeft De Graafschap uit het bekertoernooi gekegeld. In een niet al te boeiende wedstrijd wonnen de Arnhemmers voor eigen publiek met 2-0. Riechedly Bazoer keerde bij Vitesse weer terug in de basis, nadat hij maandag zijn excuses aanbood vanwege het incident met Jay-Roy Grot en trainer Leonid Slutsky van vorige week.

Het begin in Arnhem was veelbelovend. Al na drie minuten kwam Vitesse op voorsprong door Oussama Darfalou, die de rebound binnen schoot nadat Thomas Buitink op doelman Hidde Jurjus stuitte. Het vervolg was echter teleurstellend. Op wat kansjes voor Vitesse na gebeurde er weinig in het Gelredome. De thuisploeg was veruit de betere partij, maar slaagde er niet in de score te verdubbelen. Aan de andere kant creërde De Graafschap niets.

Vitesse begon in de tweede helft wederom sterk, al stichtte De Graafschap het eerste gevaar. Javier Vet kon het strafschopgebied binnenlopen, maar had teveel tijd nodig. Nadat Vitesse maar bleef aanvallen, viel twintig minuten voor tijd de beslissing van de wedstrijd. Invaller Nouha Dickho wist Jurjus al een minuut na zijn invalbeurt te passeren.

Van de hoop die De Graafschap bij een 1-0 tussenstand nog had was na de 2-0 niet veel meer over. De ploeg van trainer Mike Snoei probeerde nog wel wat, maar was niet bij machte om de bekerwedstrijd weer spannend te maken.