NAC Breda verslaat FC Emmen en gaat door in KNVB Beker

29-10-2019 22:37
35

NAC Breda heeft FC Emmen uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Dick Lukkien moest twee keer terugkomen van een achterstand, maar dat lukte de Eredivisie-club geen drie keer: 3-2.

NAC had het meeste balbezit en kreeg ook de grootste kansen, maar na twintig minuten spelen bepaalde Emmen het tempo van de wedstrijd. Nadat Emmen wat kon uitproberen, opende Sydney van Hooijdonk namens NAC de score.

NAC had voor de rust ook nog op 2-0 kunnen komen, maar voor de rust maakte Emmen via Michael Chacón gelijk. De goal had afgekeurd kunnen worden vanwege buitenspel. Michael de Leeuw kwam namelijk terug uit buitenspelpositie voordat hij Chacón aanspeelde. De grensrechter vlagde niet en er was geen VAR.

Via verdediger Roger Riera wist NAC de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken. Dat gebeurde vroeg in de tweede helft, toen de Spanjaard niet gedekt werd bij een vrije trap en zo binnen kon koppen. De Leeuw herstelde echter razendsnel: 2-2. Een treffer van Glenn Bijl werd vervolgens afgekeurd vanwege buitenspel.

De 3-2 van NAC kondigde zich al een tijdje aan. Geklungel van Keziah Veendorp en doelman Dennis Telgenkamp werd niet afgestraft, maar uiteindelijk zorgde Finn Stokkers toch weer voor de voorsprong. Die voorsprong werd niet meer weggegeven door NAC.