Uitblinkende Messi bezorgt FC Barcelona drie punten en koppositie

29-10-2019 23:07
62

Dankzij Lionel Messi is FC Barcelona na dinsdagavond de koploper van de Primera Division. Het dolende Real Valladolid werd in Camp Nou getrakteerd op een 5-1 nederlaag. Messi leverde twee goals en twee assists af.

Barcelona kwam geen moment in de problemen in Camp Nou. Al na twee minuten opende Clément Lenglet de score met een hard schot van dichtbij. Valladolid kwam na een fout van Marc-André Ter Stegen wel op gelijke hoogte, maar Barcelona raakte niet in paniek en herstelde de schade eenvoudig.

Barcelona stond na een half uur weer spelen op voorsprong. Messi bediende Arturo Vidal, die tussen drie tegenstanders wegliep en de bal knap achter de Valladolid-doelman prikte. Een paar minuten later maakte de Argentijn uit een vrije trap zelf de 3-1.

De tweede helft had veel weg van een trainingspartijtje voor Barcelona. Valladolid was totaal niet gevaarlijk meer en had weinig andere opties dan in te zakken. Barcelona was een stuk beter, maar drukte dat pas in de slotfase uit in de score. De uitblinkende Messi scoorde eerst zelf en gaf de bal een minuut later perfect mee aan Luís Suarez, die er 5-1 van maakte.

Barcelona is door het puntenverlies van Atlético Madrid koploper van Spanje. De ploeg heeft een voorsprong van twee punten op Granada, de grote verrassing van het seizoen. Atlético staat derde. Real Madrid is terug te vinden op plek zes. Het verschil tussen Real en Barcelona is echter maar vier punten.