Oranje-sollicitatie uit Hoffenheim: Die ambitie heb ik absoluut

Oranje-sollicitatie uit Hoffenheim: "Die ambitie heb ik absoluut"

30-10-2019 07:54
38

Jürgen Locadia zat in oktober 2017 op de bank tijdens de Oranje-interlands tegen Wit-Rusland en Zweden, maar heeft zijn Oranje-debuut nog niet gemaakt. De in Emmen geboren spits hoopt daar op termijn echter verandering in te brengen.

Locadia wordt momenteel door Brighton & Hove Albion verhuurd aan Hoffenheim en tekende zaterdagmiddag tegen Hertha BSC voor zijn eerste goal in de Bundesliga. Deze smaakt naar meer, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Als ik hier veel speel en vaker ga scoren, ga ik ervan uit dat ik weer in beeld kan komen", bespreekt hij zijn kansen op een Oranje-oproep. "Die ambitie heb ik absoluut."

De spits werd afgelopen zomer warm gemaakt voor de Bundesliga door Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder. "De trainer raakte me, omdat hij zich heel goed in mijn situatie had verdiept en me ook kon overtuigen dat ik met mijn kwaliteiten bij de ploeg zou passen", klinkt het. Locadia hoopt in Duitsland weer een vaste waarde te worden, iets wat hem in Brighton niet was gelukt. "Dat heb ik nodig om het beste uit mezelf te kunnen halen, zoals dat bij PSV ook lukte."