20 miljoen verdampt in Kerkrade: 'Als je vrouw 'Roda of ik' zegt, wordt 't te gek'

20 miljoen verdampt in Kerkrade: 'Als je vrouw 'Roda of ik' zegt, wordt 't te gek'

30-10-2019 08:33
105

Voormalig Roda JC-eigenaar Frits Schrouff zal zijn aandelen binnenkort definitief van de hand doen. Een groep investeerders – onder wie ICT'er Stijn Koster en La Cubanita-eigenaar Roland Hogenelst – neemt de club binnenkort over, tot grote opluchting van de 79-jarige Landgravenaar.

Schrouff had de keuze tussen de groep-Hogenelst en de Belgische mediatycoon Wouter Vandenhaute. Deze was 'zeker niet de mindere', laat hij weten aan De Telegraaf. "Qua ervaring met leiding geven en qua sportbeleving had die partij juist meer. Hij wilde ook mensen meebrengen, die ervaring hadden met het leiden van grote clubs. Maar uiteindelijk is mijn keuze toch gevallen op de mensen uit de regio."

Sinds hij in het najaar van 2015 instapte, is Schrouff alleen maar geld verloren. "Zonder mij was Roda JC er al jaren niet meer geweest. Aan de ene kant ben ik trots op wat ik voor de club heb betekend, aan de andere kant moet ik beschaamd zijn. Ik ben te gemakkelijk in alles mee gegaan", doelt hij op de overnamesoaps met Alexei Korotaev en Maurcio Garcia de la Vega. Uiteindelijk werd Schrouff tot de orde geroepen door zijn partner. "Als je vrouw tegenover je staat en tegen je zegt: nu moet je kiezen tussen Roda en mij, dan wordt het natuurlijk te gek."

Ook aan de transactie met Hogenelst, Koster en hun compagnons houdt hij niets over. "Ik geef mijn tachtig procent van de aandelen voor noppes aan deze groep. Deze mensen gaan in ruil daarvoor investeren in Roda", stelt hij. Voor Schrouff zal daarmee een einde komen aan vier turbulente jaren. "Als je van je geld af wil, dan moet je in het voetbal een open beurs op tafel leggen. Dan zijn er heel wat handjes die erin willen graaien. Laat ik het zo zeggen: het is een hele levenservaring geweest."