'Onmogelijke missie' bij FC Twente: 'Chaos in de organisatie, iedereen in paniek'

'Onmogelijke missie' bij FC Twente: 'Chaos in de organisatie, iedereen in paniek'

30-10-2019 08:54
38

Voor trainer Jan de Jonge heeft de bekerwedstrijd tussen De Treffers en FC Twente van woensdagavond een speciaal tintje. De 56-jarige Drent werkte tijdens het seizoen 2017/2018 kortstondig en zonder al te veel succes bij de Tukkers.

De Jonge stapte eind oktober 2017 in als assistent van Gertjan Verbeek. Vijf maanden later werden de twee echter alweer aan de dijk gezet en aan het einde van de rit degradeerden de Tukkers. "Vanaf de eerste week wist ik dat het lastig zou worden. Het was voor ons zelfs een onmogelijke missie", blikt hij terug in gesprek met de Gelderlander.

Volgens de huidige trainer van De Treffers was het eenvoudigweg té onrustig in de Grolsch Veste. "De slechte resultaten hadden niet alleen met de spelersgroep te maken. Wel met de chaotische organisatie van de club. Iedereen was in paniek", aldus De Jonge, die 'wel een boek kan schrijven' over zijn vijf maanden in Enschede. "Ik weet dat er veel frustratie was binnen de club over allerlei beleidszaken, dat we op een ander complex moesten trainen omdat ons veld was aangevreten door een bacterie. Dat Gertjan meteen intern negatief werd neergezet."

Eén hoogtepunt was de bekeroverwinning op Ajax, die trainer Marcel Keizer uiteindelijk de kop zou kosten. Matthijs de Ligt miste tijdens de strafschoppenserie vanaf elf meter en de Grolsch Veste raakte in vervoering. "Op die bekeravond kwamen er krachten los die ik niet had kunnen bevroeden. Dat had ook te maken met de sfeer in het stadion. Het publiek was geweldig, zoals altijd eigenlijk. Heel trouw, bijna Duits aandoend."

De Treffers en FC Twente zullen woensdagavond om 19.45 uur aftrappen op Sportpark Zuid in Groesbeek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie