Officieel: Feyenoord presenteert Advocaat (72) als nieuwe hoofdtrainer

Officieel: Feyenoord presenteert Advocaat (72) als nieuwe hoofdtrainer

30-10-2019 18:05 Laatste update: 18:34
129

De kogel is door de kerk: Dick Advocaat is de nieuwe trainer van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club woensdag bekendgemaakt. Advocaat volgt de maandag vertrokken Jaap Stam op en tekent tot het einde van het seizoen. 

Advocaat wordt bijgestaan door zijn assistenten Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf. De nieuwe technische staf moet het seizoen van Feyenoord zien te redden. Na elf competitiewedstrijden staan de Rotterdammers op een beschamende twaalfde plek in de Eredivisie. Afgelopen zondag werd er met 4-0 verloren van Ajax, waarna Stam besloot te stoppen. 

"Als ik de club kan helpen, doe ik dat graag", stelt Advocaat in een eerste reactie op de website van Feyenoord. "Zoals ik dat in 2016 ook al even heb gedaan door met Giovanni van Bronckhorst mee te kijken toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit morgen de selectie te ontmoeten en met ze op het veld te staan."

Snel geschakeld
Technisch directeur Sjaak Troost is blij met de aanstelling van Advocaat. "Na het vertrek van Jaap Stam moesten we snel schakelen. Als een trainer met de enorme staat van dienst van Dick Advocaat beschikbaar en bereid is de club voor dit seizoen te helpen, hoef je daar als clubleiding natuurlijk niet lang over na te denken. Met zijn ervaring, autoriteit en gedrevenheid en met een grotendeels vernieuwd assistenten-team hebben we er vertrouwen in dat we de weg omhoog vinden."