'Sarri denkt aan De Ligt en geeft verdediger een adempauze bij Juventus'

'Sarri denkt aan De Ligt en geeft verdediger een adempauze bij Juventus'

30-10-2019 10:50 Laatste update: 11:00
156

Matthijs de Ligt begint woensdagavond op de bank tegen Genoa. Juventus-trainer Maurizio Sarri kiest voor een centrum met Leonardo Bonucci en Merih Demiral. De Ligt heeft de afgelopen weken veel voor z'n kiezen gekregen en wordt even uit de wind gehouden.

Dat melden Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport. Het lijkt er niet op dat De Ligt zijn basisplaats definitief kwijt is. Juventus heeft nog altijd het volste vertrouwen in hem, maar ziet voldoende reden om even rustig aan te doen met de twintigjarige verdediger.

De Ligt heeft de harten van de Juventus-fans nog niet kunnen veroveren in zijn eerste maanden, ondanks dat hij geen slechte wedstrijden speelt. De Italiaanse media richten na iedere wedstrijd het vizier op de verdediger, die in de afgelopen drie wedstrijden hands maakte. Één keer kwam hij daarmee weg. Sarri geeft De Ligt een adempauze en kiest tegen Genoa voor Demiral.

Het is flink aanpoten voor De Ligt in Italië. Naast dat de club en de omgeving nieuw zijn, moet hij ook wennen aan een nieuwe manier van spelen. Daarnaast speelt Juventus vrijwel om de drie dagen een wedstrijd. Bij Ajax kwam hij gemiddeld twee keer per week in actie. In Amsterdam speelde De Ligt tien jaar. Juventus kocht hem afgelopen zomer voor 75 miljoen euro.