Peperdure Heerenveen-aanwinst op de bank: 'Moet er na de winterstop staan'

Peperdure Heerenveen-aanwinst op de bank: 'Moet er na de winterstop staan'

Gepubliceerd: woensdag 30 oktober 2019 om 11:15wo 30-10-2019 om 11:15

Doan Van Hau werd afgelopen zomer met veel tromgeroffel binnengehaald door sc Heerenveen, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut. Trainer Johnny Jansen hoopt volgend jaar een beroep te kunnen doen op de 23-jarige Vietnamees.

De komst van Van Hau is vooral op commercieel gebied interessant voor Heerenveen, omdat hij de eerste Vietnamees ooit is in de Eredivisie. Omdat Van Hau een speler van buiten de EU is, moet hij voor minimaal 436.000 euro per jaar op de loonlijst staan, wat voor Heerenveen-begrippen een gigantisch salaris is.

Van Hau zit nu nog op de bank en is dus een dure bankzitter. Hij meldt zich binnenkort bij de nationale ploeg van Vietman voor het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap. "We kunnen die jongen nu wel opstellen, maar straks is hij weer weg", zegt Jansen tegen de Leeuwarder Courant.

"Daarom trainen we hem liever op richting het volgende kalenderjaar. Na de winterstop moet Doan Van Hau er staan. Dan moet hij echt gaan concurreren met de andere jongens. Bovendien moet hij de Engelse taal nog leren. Dat gaat hem helpen in de communicatie. Maar Doan is erg gemotiveerd om dat te gaan doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws