Update: Vitesse bevestigt: Honda (33) 'traint vrijblijvend mee' in Arnhem

Update: Vitesse bevestigt: Honda (33) 'traint vrijblijvend mee' in Arnhem

31-10-2019 09:11 Laatste update: 09:09
82

Keisuke Honda meldt zich vanaf donderdag op het trainingsveld van Vitesse. De 33-jarige Japanner was de afgelopen maanden op zoek naar een club en lijkt in Arnhem de kans te krijgen om zich te bewijzen.

Dat meldt Honda zelf op Twitter. Vanuit Arnhem is het vooralsnog stil. Honda zat zonder club na zijn vertrek bij Melbourne City. De Japanner trainde afgelopen zomer mee bij zijn oude club VVV-Venlo en bood zijn diensten vervolgens aan bij clubs als AC Milan en Manchester United. 'Doe me een aanbod! Het draait niet om geld, ik wil graag bij een grote club spelen!', schreef Honda op Twitter.

'Morgen begin ik bij Vitesse. Ik voel me hetzelfde als twaalf jaar geleden, toen ik net begon', aldus Honda woensdag. Honda verdiende bij VVV een toptransfer naar CSKA Moskou, waar hij samenwerkte met Vitesse-trainer Leonid Slutsky. Dat was in 2010.

In Rusland speelde Honda vier jaar, waarna hij drie seizoenen voor AC Milan speelde. Via CF Pachuca kwam hij bij Melbourne Victory in Australië terecht. Honda heeft 98 interlands voor Japan achter zijn naam staan.

Update: Vitesse bevestigt dat Honda vanaf donderdag meetraint. Het is echter nog allerminst zeker dat de Japanner een contract aangeboden krijgt. Vitesse laat aan de Gelderlander weten dat Honda (33) 'vrijblijvend meetraint'.