Ajax neemt onduidelijkheid weg: 'Beroep over de nieuwe voorwaardelijke straf'

Ajax neemt onduidelijkheid weg: 'Beroep over de nieuwe voorwaardelijke straf'

30-10-2019 15:58
78

Ajax heeft supporters die nog bij de wedstrijd op Stamford Bridge tegen Chelsea aanwezig hoopten te zijn slecht nieuws bezorgd. De club tekent slechts beroep aan tegen de voorwaardelijke straf van de UEFA.

Dat maakt de club bekend middels een tweet richting een supporter. Een deel van de supporters uit Amsterdam hoopte alsnog aanwezig te zijn bij de wedstrijd in Londen. Eerder werd namelijk gecommuniceerd dat de club beroep zou aantekenen tegen het ontbreken van uitsupporters tegen Chelsea. De club communiceerde toen: "Ajax heeft woensdag motivering ontvangen van de UEFA. Donderdag zijn de stukken beoordeeld. Nadien is besloten om beroep aan te tekenen." Daar blijkt nu dus geen sprake meer van.

'Het beroep gaat niet over het alsnog bezoeken van het uitduel met Chelsea, maar over de nieuwe voorwaardelijke straf', communiceert Ajax Fancare. Deze voorwaardelijke straf houdt een jaar lang spelen zonder uitpubliek in. Er zullen op dinsdag 5 november dus definitief geen Amsterdamse supporters in het uitvak zitten in Londen.