Feyenoord zet assistenten per direct op straat: Advocaat neemt eigen staf mee

Feyenoord zet assistenten per direct op straat: Advocaat neemt eigen staf mee

30-10-2019 18:32 Laatste update: 19:45
137

De aanstelling van Dick Advocaat als opvolger van Jaap Stam bij Feyenoord betekent het einde voor assistenten Denny Landzaat, Roy Makaay en Jean-Paul van Gastel bij de club uit Rotterdam. Het drietal en Feyenoord gaan per direct uit elkaar.

Dat nieuws bevestigt Feyenoord via de clubwebsite. Advocaat neemt zijn eigen assistenten Cor Pot en John de Wolf mee naar De Kuip. Said Bakkati kwam met Stam mee, maar blijft wél in het zadel. De trainer werd woensdagavond aangesteld en tekende een contract tot het einde van het seizoen. 

Technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord bedankt Makaay, Landzaat en Van Gastel voor bewezen diensten. "Deze stap – waarvan ik uiteraard begrijp dat die voor hen heel vervelend is en ook onverwachts komt – zet de clubleiding puur vanwege de overtuiging dat de A-selectie toe is aan nieuwe impulsen. Met het vertrek van Jaap Stam was hét moment aangebroken om de staf op meerdere posities te vernieuwen. Waarbij ik dus nadrukkelijk stel dat dit niets met hun individuele kwaliteiten of de inzet van het drietal te maken heeft."

"Feyenoord bedankt Denny Landzaat voor de afgelopen anderhalf jaar. Zeker Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay zijn we veel dank verschuldigd voor hun jarenlange inzet voor de club, als speler en als lid van de technische staf", sluit Troost af.