Dapper RKC heeft ook in de beker pech: Heracles door na spektakelstuk

30-10-2019 20:19
25

RKC Waalwijk is in competitieverband nog zonder overwinning en is woensdagavond ook uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg van Fred Grim toonde karakter tegen Heracles Almelo, kwam twee keer terug van een achterstand, maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

De nummers 7 en 18 van de Eredivisie gaven elkaar voetballend niet veel toe in de eerste helft. Heracles toonde zich echter veel koelbloediger voor de goal: Cyriel Dessers scoorde op aangeven van Lennart Czyborra en Silvester van der Water bekroonde een slimme steekpass van Sebastian Jakubiak. De Heraclieden waanden zich echter te snel in veilige haven, zo leek het. Op slag van rust kwam RKC plotseling terug in de wedstrijd: Darren Maatsen zorgde voor 2-1 na een halve redding van doelman Michael Brouwer.

Na rust ging het snel. Clint Leemans zette met een splijtende pass een aanval op en Sylla Sow maakte de RKC-comeback uiteindelijk compleet: 2-2. De Brabanders konden hier echter welgeteld twee minuten van genieten: Dessers verraste Etienne Vaessen in de korte hoek en zorgde voor 3-2. De beurt was weer aan RKC, dat na een uur spelen op 3-3 kwam. Na hands van Czyborra ging de bal op de stip: Leemans liet zich niet afleiden door de provocaties van de Heracles-fans en tekende voor de zesde treffer van de avond.

Heracles zou uiteindelijk het laatste woord hebben. Van der Water ontfermde zich over een afgeslagen bal, haalde van afstand uit en schoot de 4-3 binnen. RKC probeerde zich nog één keer op te richten en was via Stijn Spierings en Melle Meulensteen nog dichtbij een verlenging, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen na een spannende tweede helft.