'Derby-captain wil geen salaris inleveren na ongeval en verlaat Cocu en de zijnen'

'Derby-captain wil geen salaris inleveren na ongeval en verlaat Cocu en de zijnen'

30-10-2019 20:29
27

Het Derby County van manager Phillip Cocu heeft het tot medio 2021 doorlopende contract van Richard Keogh ontbonden, meldt The Telegraph. De 33-jarige aanvoerder uit Ierland raakte onlangs zwaar geblesseerd bij het beruchte auto-ongeluk waarbij meerdere spelers van The Rams betrokken waren.

Volgens The Telegraph had de clubleiding Keogh voorgesteld om een deel van zijn jaarsalaris – anderhalf miljoen euro – in te leveren. De verdediger zou dit voorstel van tafel hebben geveegd, waarna Derby County besloten heeft om per direct afscheid te nemen. Keogh heeft nog de mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan. De club heeft nog niet via officiële kanalen gereageerd op de aanstaande contractontbinding.

De aanvoerder stapte eind september bij ploeggenoten Mason Bennett en Tom Lawrence in de auto na een uit de hand gelopen teamavondje. Het beschonken drietal was vervolgens betrokken bij een verkeersongeval en Keogh liep een zware knieblessure op, waardoor hij pas aan het einde van 2020 weer in actie zou kunnen komen.