VVV blameert zich na penalty's alsnog tegen amateurs van Groene Ster

30-10-2019 22:28 Laatste update: 23:12
52

De KNVB Beker-avond van woensdag heeft één grote verrassing opgeleverd. VVV-Venlo had de handen vol aan provinciegenoot Groene Ster en wist een bekerblamage pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd af te wenden: na strafschoppen ging het echter alsnog mis. Het duel tussen Harkemase Boys en FC Groningen zorgde voor het meeste tumult en moest zelfs twee keer stilgelegd worden.

De Derde Divisie-club uit Heerlerheide hield tot aan de rust gelijke tred met de nummer 17 van de Eredivisie en toonde in de tweede helft aan over mentale veerkracht te beschikken. Kort nadat Johnatan Opoku vanaf elf meter de ban brak, mocht ook de thuisploeg aanleggen vanaf de stip. Thom Vluggen won het duel met invaller-doelman Delano van Crooy en zorgde voor de 1-1. In de slotfase drukte Groene Ster zelfs door: Maikel van Kesteren leek met zijn 2-1 uit tot de held van Sportpark Pronsebroek uit te groeien. In minuut 94 dwong VVV echter alsnog een verlenging af via Haji Wright.

Tijdens de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor een strafschoppenserie nodig was om de twee Limburgse clubs van elkaar te scheiden. Daarin ging het alsnog mis voor VVV. De thuisploeg benutte al zijn pingels, bij VVV gingen Richard Neudecker en Wright in de fout.

Ook de wedstrijd in Harkema had enige tijd nodig om op gang te komen. Op het moment dat Samir Memisevic – terug in de basis na een absentie van enkele maanden – de score opende, was de wedstrijd al twee keer stilgelegd. De fans van FC Groningen misdroegen zich door vuurwerk op het veld te gooien, maar de wedstrijd zou uiteindelijk niet definitief gestaakt worden. Memisevic maakte na rust zijn tweede, maar Robert Stelpstra bracht Harkemase Boys terug in de wedstrijd en zorgde voor spanning tijdens de uitgestelde slotfase. FC Groningen kon zijn benauwde voorsprong echter over de streep trekken.

Willem II, sc Heerenveen en FC Twente deden hun sportieve plicht tijdens de bekerronde. De drie Eredivisie-clubs bekerden door ten koste van respectievelijk Quick (0-4), Excelsior Maassluis (0-3) en De Treffers (0-2). Sparta nam in eigen huis afstand van FC Volendam: Lars Veldwijk maakte na 21 minuten de enige goal van de avond.