Krankzinnig basisdebuut voor Van den Berg: tien goals, Liverpool wint penaltyreeks

30-10-2019 22:33 Laatste update: 22:41
44

Liverpool heeft zich op sensationele wijze ontdaan van Arsenal in de strijd om de League Cup. Beide topclubs maakten er een ongekend voetbalfeest van op Anfield, waarin liefst tien keer gescoord werd in de reguliere speeltijd. The Reds wonnen uiteindelijk vanaf de stip.

Sepp van den Berg maakte zijn basisdebuut namens de regerend Champions League-winnaar en kwam direct in een 'windkracht 12-wedstrijd' terecht. Shkodran Mustafi gleed de thuisploeg nog op voorsprong met een eigen doelpunt, maar Arsenal sloeg voor rust bikkelhard terug: Lucas Torreira en Gabriel Martinelli scoorden in de rebound, waarna Martinelli er zelfs nog 1-3 van maakte. James Milner bracht vlak voor rust de spanning terug met een benutte strafschop.

Ook in de tweede helft gingen alle remmen los. Ainsley Maitland-Niles kon na een schitterende subtiele assist van Mesut Özil de 2-4 binnenwerken en leek de wedstrijd te beslissen. Dat was echter buiten de veerkracht van Liverpool gerekend. Alex Oxlade-Chamberlain schoot van afstand de aansluitingstreffer binnen en Divock Origi maakte zelfs gelijk. Joe Willock voegde een volgende hoofdstuk toe aan het epos: de Arsenal-middenvelder verraste doelman Caoimhin Kelleher en zorgde voor 4-5 (!).

Liverpool had nog twintig minuten de tijd om zich nog eens te herpakken en deed dat uiteindelijk op het best denkbare moment: Origi zorgde in minuut 94 (!) voor 5-5 (!) met een halve omhaal (!). Penalty's moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Dani Ceballos stuitte op Kelleher en tekende voor de eerste misser. Curtis Jones schoot Liverpool vervolgens naar de kwartfinale van de League Cup.