Oranje-talenten verliezen ook tweede wedstrijd en staan met rug tegen de muur

30-10-2019 23:25
78

Het jeugd-WK in Brazilië dreigt voor Oranje uit te lopen op een regelrecht fiasco. De ploeg van Peter van der Veen had het eerste groepsduel met Japan al verloren en moest het in Cariacia ook afleggen tegen Senegal.

Van der Veen had ingegrepen na de 3-0 nederlaag tegen Japan. Sontje Hansen en Kenneth Taylor verdwenen uit de basis, Jayden Braaf en Youri Regeer maakten hun opwachting. Die wijzigingen pakten aanvankelijk goed uit. Feyenoord-spits Naoufal Bannis tekende al na tien minuten voor de 1-0 uit een hoekschop. Kort daarna kwam Oranje bovendien goed weg, nadat een treffer van Samba Diallo af werd gekeurd.

Vrijwel direct na rust viel alsnog de 1-1, nadat Pape Mate Sarr via via de gelijkmaker binnenschoot. De wedstrijd bleef lange tijd in evenwicht, maar in de absolute slotfase viel het dubbeltje alsnog de kant van Senegal op. Sarr maakte uit een strafschop zijn tweede van de wedstrijd en de ingevallen Aliou Badara Balde tekende in minuut vijf van de blessuretijd zelfs voor 1-3.

De regerend Europees kampioen staat nu op de rand van de uitschakeling. Het begint met nul punten en een doelsaldo van min vijf aan de laatste opdracht, tegen de Verenigde Staten. Oranje moet tweede worden – dat is alleen mogelijk als Team USA woensdagnacht Nederlandse tijd van Japan wint – of bij de vier beste nummers drie van de poulefase zien te eindigen om door te stoten naar de knock-outfase. Oranje zal hoe dan ook met ruime cijfers moeten winnen van de Amerikanen.