Cup-probleem dreigt door overvol schema Liverpool: 'Dan gaat de tegenstander door'

Cup-probleem dreigt door overvol schema Liverpool: 'Dan gaat de tegenstander door'

30-10-2019 23:52
51

Liverpool bereikte woensdagavond de kwartfinale van de League Cup na een nu al historische thriller tegen Arsenal: na een 5-5 (!) gelijkspel wonnen The Reds na strafschoppen. Of ze daadwerkelijk in actie zullen komen tijdens de kwartfinalewedstrijden, is echter nog maar de vraag.

Volgens het vooraf vastgestelde schema zou Liverpool in de week van 16 december weer in actie moeten komen. De regerend Champions League-winnaar heeft dan echter verplichtingen in Qatar, waar het WK voor clubs wordt afgewerkt. De Premier League-wedstrijd tegen West Ham United is daardoor al uitgesteld naar een later te bepalen datum.

Liverpool-manager Jürgen Klopp zit dan ook niet te wachten op een nóg voller schema. "Als ze geen geschikte datum voor ons kunnen vinden - Eerste Kerstdag om drie uur 's middags bijvoorbeeld - dan kunnen we niet spelen en gaat onze tegenstander door", liet hij na de kraker tegen Arsenal weten aan de Engelse pers. "Hopelijk is dit aanleiding om eens kritisch naar de speelschema's te kijken."