De Boer sluit Atlanta-seizoen af met nederlaag: geen finale Major League Soccer

31-10-2019 06:30 Laatste update: 10:02
47

Het is Frank de Boer niet gelukt om met Atlanta United de finale van de Major League Soccer te bereiken. Voor eigen publiek leed de landskampioen van vorig jaar een 1-2 nederlaag tegen Toronto FC, dat volgende week de finale tegen Seattle Sounders speelt.

Atlanta overdonderde Toronto in de openingsfase. Al na vier minuten tekende Julian Gressel voor het openingsdoelpunt. Veteraan Michael Bradley gaf even later een strafschop weg aan Atlanta, maar die werd gemist door Josef Martínez. Martínez was voorafgaand aan de wedstrijd een vraagteken in verband met een hamstringblessure. De Boer besloot zijn sterspeler toch op te stellen. Een paar minuten na de misser van Martínez maakte Nicolas Benezet de 1-1.

Atlanta kreeg de grootste kansen van de wedstrijd en had het duel misschien wel moeten winnen, maar incasseerde in de slotfase een gigantische klap. Nick DeLeon haalde namens Toronto geweldig uit en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning. Toronto speelt op 10 november de finale tegen Seattle Sounders, dat de eindstrijd van de Western Conference heeft bereikt. Toronto won de Eastern Conference.

Het seizoen van Atlanta is na de halve finale tegen Toronto ten einde gekomen. De Boer pakt in zijn eerste seizoen twee prijzen met de club. Hij won zowel de US Open Cup (de Amerikaanse beker) als de Campeones Cup, een duel tussen de kampioen van de MLS en de winnaar van het Mexicaanse toernooi Campeón de Campeones.