Oorlogstaal van Buijs: 'Krankjorum, ze moeten zichzelf laten onderzoeken'

Oorlogstaal van Buijs: 'Krankjorum, ze moeten zichzelf laten onderzoeken'

31-10-2019 08:38
97

Danny Buijs heeft geen goed woord over voor de supporters die voor ongeregeldheden zorgden tijdens het bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen. De wedstrijd werd een half uur gestaakt nadat er een vuurwerkbom richting Harkemase Boys-doelman Erick Jansema werd gegooid.

Het duel werd gestaakt, waarna er vechtpartijen ontstonden. "Het is krankjorum. Hij werd al tijdelijk stilgelegd door vuurwerk en vechtende supporters achter de goal", zegt Buijs tegen FOX Sports.

"Ik kan er echt niet bij. Als degenen die daarbij betrokken zijn vanavond thuiskomen, wat zullen ze dan bij zichzelf denken? Er staan gewoon vijftig à zestig kinderen omheen en dan besluit je om op de vuist te gaan met elkaar. Dan moet je jezelf laten onderzoeken. Ik denk dat je dan een tijdje niet buiten komt, dan houden ze je even binnen. Het is dan niet goed met je."

Wat Buijs betreft had er niet doorgespeeld hoeven worden. "Ik zei tegen de scheids: moeten we niet een keer een statement maken en gewoon van het veld lopen? Maar er staan hier ruim 4.000 mensen en 99% is goedwillend en gedraagt zich normaal. Hoe kunnen we het voor elkaar krijgen dat het kleine groepje het niet steeds verpest? De kinderen staan hier ineens middenin een vechtpartij, tussen volwassen mensen. Wat moeten ze denken als ze thuiskomen?"

Groningen won het duel met 1-2.