Veldwijk: 'Ik weet niet wat Sparta van plan is, er gaat in januari een spits weg'

Veldwijk: 'Ik weet niet wat Sparta van plan is, er gaat in januari een spits weg'

31-10-2019 09:02 Laatste update: 09:30
32

Lars Veldwijk begon woensdag tegen FC Volendam voor het eerst sinds 28 mei in de basis. De honger van de spits is daarmee absoluut niet gestild. "Als de situatie zo blijft, moet ik ergens anders aan spelen toe gaan komen." 

Veldwijk maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. "Dat was even geleden. Je zag dat het wennen was", zegt hij tegen FOX Sports. "De eerste helft was nog redelijk, maar de tweede helft was niet goed. 28 mei is lang geleden. Het was best lastig. Je zag het ook bij m'n eerste twee kansen, gelukkig kreeg ik daarna een cadeautje. Als ik die had gemist, had ik er in de rust af gemogen."

Trainer Henk Fraser is blij met de inzet van Veldwijk. "Ik ben blij dat erkend wordt dat ik goed train, maar iedere voetballer wil spelen", zegt Veldwijk. "Niemand op de bank is daar gelukkig mee. Ik ben iemand die dat misschien iets meer uitspreekt. Vorig jaar had ik een groot aandeel in de promotie. Ik ben afgelopen zomer later teruggekomen (Afrika Cup, red.). Het team stond goed, dan wordt het lastig om je plekje terug te krijgen. Zeker als de jongens punten blijven pakken."

"Januari komt eraan. Als de situatie zo blijft moeten we weer gaan zitten. Er gaat hier wat veranderen in januari. Er gaat een spits weg (Dervisoglu, red.), dus er komt een plekje vrij. Ik weet niet wat de club van plan is. Als de situatie zo blijft, moet ik ergens anders aan spelen toe gaan komen."