'Kovac zorgt met reacties in de pers voor onrust in Bayern München-kleedkamer'

'Kovac zorgt met reacties in de pers voor onrust in Bayern München-kleedkamer'

31-10-2019 11:02
40

Bayern München-trainer Niko Kovac staat er niet goed op bij de spelers van de Duitse recordkampioen. Dat meldt Kicker. Volgens het Duitse weekblad is het onrustig in de kleedkamer.

Een dag na het nieuws van Sport1 dat de spelers van Bayern München zijn uitgekeken op Kovac, komt Kicker met nieuwe feiten. Het steekt dat de Kroatische trainer de schuld meestal bij de selectie legt na een tegenvallende prestatie, zoals afgelopen dinsdag. Bayern ontsnapte bij 2. Bundesliga-laagvlieger VfL Bochum aan een vroege uitschakeling in de DFB Pokal (1-2).

Daarnaast waardeert een groot aantal spelers de analysesessies met wedstrijdbeelden, maar de rol van Kovac wordt bekritiseerd. De spelers missen volgens Kicker structuur, automatismen en oplossingen. Op het trainingsveld wordt bovendien te veel nadruk gelegd op het verdedigen. Positieve gevolgen heeft dat nauwelijks: Bayern incasseerde twaalf goals in de laatste zeven wedstrijden.

Ook bij de achterban lijkt Kovac zijn krediet langzaam maar zeker te verspelen. De teleurstellende bekerwedstrijd van Bayern bij Bochum leverde woedende reacties op. Een fan bekogelde Kovac zelfs met een pul bier na het laatste fluitsignaal. Ajax-trainer Erik ten Hag wordt genoemd als één van de kandidaat-opvolgers.