FC Groningen baalt: Die mensen moeten gewoon lekker thuis blijven

FC Groningen baalt: "Die mensen moeten gewoon lekker thuis blijven"

31-10-2019 11:42
40

Het is onduidelijk wie de veroorzakers zijn van de ongeregeldheden tijdens het bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen (1-2). Groningen-directeur Wouter Gudde stelt dat zijn club niet verantwoordelijk is.

De bekerwedstrijd in Harkema werd twee keer stilgelegd vanwege ongeregeldheden en vuurwerk op het veld. Het vuurwerk kwam volgens Gudde uit een ander vak dan waar de Groningen-fans stonden. "Of er FC Groningen-supporters tussen de raddraaiers zaten, moet duidelijk worden. Dat wachten wij af. De eerste verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de thuisclub", laat Gudde weten aan RTV Noord.

Wedden

Meer odds

"Wij als club zijn alleen verantwoordelijk voor wat er in het uitvak gebeurt, niet voor wat er zich op andere tribunes plaatsvindt. Daar is Harkemase Boys verantwoordelijk voor", verduidelijkt hij. "Die zullen met hun plaatselijke driehoek proberen te achterhalen wie hier achter zaten. Uiteraard laten wij ons daarover op de hoogte houden."

Gudde baalt van de ongeregeldheden, net als Danny Buijs. De trainer van Groningen haalde naar aanleiding van een vechtpartij hard uit naar de raddraaiers. "Als club betreuren we dat dit is gebeurd. Die mensen moeten gewoon lekker thuis blijven tijdens een voetbalwedstrijd. Voor de rest sluit ik mij volledig aan bij de woorden van onze trainer."