'Advocaat lijkt Feyenoord-paria nieuwe kans te geven na entree in De Kuip'

'Advocaat lijkt Feyenoord-paria nieuwe kans te geven na entree in De Kuip'

31-10-2019 12:27
102

Het lijkt erop dat Jan-Arie van der Heijden weer serieus kans maakt op een basisplaats bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad constateerde donderdag bij de eerste training onder Dick Advocaat dat de 31-jarige verdediger in de 'basis' stond.

Onder toeziend oog van een groot aantal media en zo'n 300 supporters stond Advocaat donderdagochtend voor het eerst op het veld als trainer van Feyenoord. De 72-jarige Hagenaar koos in het partijspel voor een verdediging met Ridgeciano Haps, Eric Botteghin, Rick Karsdorp én Van der Heijden.

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (zondag) dreigen Edgar Ié en miljoenenaankoop Marcos Senesi dus buiten de boot te vallen. Van der Heijden werd in de eerste weken van het seizoen geslachtofferd door trainer Jaap Stam. Ondanks dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club, bleef Van der Heijden in Rotterdam.

Het middenveld werd bij de eerste training van Advocaat gevormd door Leroy Fer, Orkun Kökcü en Jens Toornstra. Voorin stonden Luis Sinisterra, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis. Het Algemeen Dagblad voegt eraan toe dat het nog afwachten is of Feyenoord ook in die samenstelling aan de aftrap verschijnt in Venlo.