Nederlandse speelgoedfabrikant verwacht steppende Messi in Catalaanse rechtbank

Nederlandse speelgoedfabrikant verwacht steppende Messi in Catalaanse rechtbank

31-10-2019 16:07 Laatste update: 16:07
34

Lionel Messi wordt tussen de wedstrijden tegen Levante en Slavia Praag door verwacht voor de Catalaanse rechtbank. Hier dient hij te getuigen in een zaak tussen een Nederlandse speelgoedfabrikant en zijn eigen management.

Het bedrijf uit Heerhugowaard ging voor het WK 2014 in zee met de Argentijnse superster. De speelgoedfabrikant verkoos Messi boven een contract met Justin Bieber of Cristiano Ronaldo en liet de Barcelona-aanvaller opdraven in een reclamevideo die ook op de site van Messi geplaatst zou worden. In de filmpjes werden de goedverkopende 'Space Scooters' van de speelgoedfabrikant omgetoverd tot 'Messi-Space Scooters'.

Wedden

Meer odds

Volgens De Volkskrant spreekt het bedrijf van niet nagekomen afspraken uit het sponsorcontract door Messi en zijn management. Door de overeenkomst uit het contract streek Messi miljoenen op. Joost Blom, eigenaar van de speelgoedfabrikant, legt uit. "We hebben zo vaak gevraagd: hoe staat het ermee? Dan kregen we te horen: over twee weken is het klaar, volgende maand komt het echt, we moeten er nog even aan schaven." Uiteindelijk kwamen de steps nooit op de site.

Gevolg is dus een rechtszaak, die al sinds 2017 loopt. Blom en zijn advocaat reisden al tweemaal naar Barcelona, waarbij de laatste keer Messi als getuige opgeroepen werd. De linkspoot gaf geen acte de présence en werd gesommeerd dit keer op 4 november wél aanwezig te zijn. Of Messi daar gehoor aan geeft moet nog blijken.