'Vuurwerkwedstrijd' FC Groningen krijgt staartje: KNVB opent officieel onderzoek

'Vuurwerkwedstrijd' FC Groningen krijgt staartje: KNVB opent officieel onderzoek

31-10-2019 13:12
44

De KNVB start een onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen (1-2). De wedstrijd werd ontsierd door een vuurwerkbom en flinke vechtpartijen.

KNVB-woordvoerder Daan Schippers laat donderdag aan het Dagblad van het Noorden weten dat er een officieel onderzoek is gestart naar de incidenten. "Dit wordt een zaak voor de onafhankelijke aanklager. Alle verklaringen zullen worden opgevraagd en dan zal de aanklager er ongetwijfeld een onderzoek naar instellen." Voor de voorzitter van Harkemase Boys, Albertus Boonstra, is het zo klaar als een klontje. "Een ding is duidelijk, het waren de FC Groningen-supporters die dat vuurwerk hebben gegooid. Niet de fans van ons."

Danny Buijs, trainer van FC Groningen, had woensdagavond voor de camera van FOX Sports geen goed woord over voor de kleine groep supporters. "Ik kan er echt niet bij. Als degenen die daarbij betrokken zijn vanavond thuiskomen, wat zullen ze dan bij zichzelf denken? Er staan gewoon vijftig à zestig kinderen omheen en dan besluit je om op de vuist te gaan met elkaar. Dan moet je jezelf laten onderzoeken."