Boskamp sprak met 'gevoelige' Advocaat: 'Ik zei: Joh, wat maakt jou dat uit'

Boskamp sprak met 'gevoelige' Advocaat: 'Ik zei: Joh, wat maakt jou dat uit'

31-10-2019 14:02
60

Jan Boskamp is in de wolken met de aanstelling van Dick Advocaat bij Feyenoord. Het is volgens de oer-Feyenoorder 'altijd de droom van Dick geweest' om aan het roer te staan in De Kuip.

Advocaat staakte een half jaar geleden de onderhandelingen met Feyenoord vanwege het negatieve sentiment rond zijn mogelijke aanstelling. "Na twee, drie maanden stil zitten gaat het altijd weer kriebelen bij Dickie, haha!", reageert Boskamp bij VTBL. "Dus nu Feyenoord hem opnieuw vroeg, zei hij wel 'ja'."

"Ik praat regelmatig met Dick, ik ken hem goed. Hij is gevoelig voor wat publiek en pers vinden en denken. Hij wilde het begin dit jaar niet doen vanwege negatieve sentimenten. Ik zei: Joh, wat maakt jou dat nu uit, wat ze roepen en schrijven?. Maar Dick trekt zich dat aan."

Boskamp begrijpt waarom Advocaat nu wél instapt bij Feyenoord. "Dick is helemaal weg van Feyenoord. Het is altijd zijn droom geweest om in De Kuip te staan. En laten we eerlijk zijn: slechter dan nu kan toch niet? Er valt een hoop voor hem te winnen. We kunnen alleen maar naar boven kijken."