Troost laat één Feyenoord-assistent zitten: 'Daarom gezegd: jij blijft erbij'

Troost laat één Feyenoord-assistent zitten: 'Daarom gezegd: jij blijft erbij'

31-10-2019 15:13
52

Ad-interim directeur van Feyenoord Sjaak Troost legt uit waarom Said Bakkati als enige assistent-trainer mag aanblijven na het vertrek van Jaap Stam en de aanstelling van Dick Advocaat. Troost is onder de indruk geraakt van de coach de afgelopen maanden.

"Hij is kundig, loyaal en ligt goed in de groep", licht Troost toe bij RTV Rijnmond. "Dat bij elkaar opgeteld is de reden dat wij hebben gezegd: 'Jij blijft erbij'." Bakkati zal samen met Cor Pot en John de Wolf de technische staf van Advocaat vormen. "Bij Feyenoord is het zo dat de trainer één eigen assistent mag meenemen, de rest wordt door de club bepaald. Advocaat heeft voor Pot gekozen en wij hebben De Wolf en Bakkati naar voren geschoven", aldus Troost bij Feyenoord TV.

Dat betekent dat het Feyenoord-avontuur ten einde komt voor voormalig assistenten Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay. "We waren niet ontevreden over de mannen die er zaten. Op een gegeven moment is de chemie uitgewerkt en dan houdt het gewoon op. Verandering kan dan een nieuwe impuls geven. Zo werkt de voetballerij", aldus Troost.