Van de Beek waarschuwt Ajax: 'Dat had ook zomaar een verliespartij kunnen zijn'

Van de Beek waarschuwt Ajax: 'Dat had ook zomaar een verliespartij kunnen zijn'

31-10-2019 17:34
77

Donny van de Beek verwacht komend weekeind een moeilijke Eredivisie-avond voor Ajax. De Amsterdammers spelen mede door hun Champions League-verplichtingen van dinsdagavond al op vrijdag en moeten aantreden op het kunstgras van PEC Zwolle.

PEC-uit is voor weinig ploegen een prettige wedstrijd, weet ook Van de Beek. "Dit is altijd een lastige wedstrijd hier in Zwolle", zegt de middenvelder tegenover AT5. "Op dat kunstgras voetballen vindt lang niet iedereen lekker. We zullen er voor de volle honderd procent bij moeten zijn."

Wedden

Meer odds

Wat dat betreft heeft Ajax twee weken geleden in Waalwijk een wake-up call gehad. RKC maakte het de Amsterdammers bijzonder moeilijk, maar toch gingen de punten mee naar de hoofdstad (1-2). "Dat was een mindere wedstrijd van ons", weet ook Van de Beek nog. "Vraag niet hoe we daar gewonnen hebben, want dat had ook zomaar een gelijkspel of verlies voor ons kunnen zijn. Verslappen mag dus echt niet."

Ajax en PEC Zwolle trappen vrijdagavond om 20.00 uur af in de Overijsselse hoofdstad. Aanstaande dinsdag spelen de Ajacieden in het kader van de Champions League de uitwedstrijd bij Chelsea. Tijdens die wedstrijd zal Ajax het moeten stellen zonder de support van de eigen fans. Zij zijn vanwege een UEFA-straf niet welkom op Stamford Bridge.