'PSV hoopt Noors talent in de winterstop naar Eindhoven te kunnen halen'

'PSV hoopt Noors talent in de winterstop naar Eindhoven te kunnen halen'

31-10-2019 18:15
45

PSV hoopt in de winterstop een nieuwe speler te kunnen verwelkomen. De Eindhovenaren willen volgens het Eindhovens Dagblad Herman Geelmuyden, een Noorse aanvaller (17), in de winterse transferperiode overnemen van Stabaek.

In januari van het volgende jaar wordt Geelmuyden 18 en dat betekent dat PSV hem op dat moment een contract kan aanbieden in Eindhoven. De huidige verbintenis van de jonge aanvaller uit Noorwegen loopt tot het einde van 2019, maar als de Brabanders Geelmuyden willen overnemen zal er wel nog een opleidingsvergoeding voor hem betaald moeten worden.

De nu nog 17-jarige aanvaller maakte al zijn debuut in het eerste elftal van Stabaek, dat momenteel tiende staat in de Noorse competitie. De laatste weken zit het Noorse talent echter steeds vaker op de reservebank. Geelmuyden is geen onbekende van PSV, want hij was al meerdere malen op stage in Eindhoven en maakte destijds een goede indruk.

Er staan op dit moment al twee Noren onder contract bij PSV. Bij het elftal onder 19 van de Eindhovenaren speelt linksback Fredrik Oppegard, net als zijn landgenoot Mathias Kjolo. Geelmuyden kan het Noorse contingent dus uitbreiden tot drie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s