'Liverpool dreigt in problemen te komen en wil twee wedstrijden tegelijk spelen'

'Liverpool dreigt in problemen te komen en wil twee wedstrijden tegelijk spelen'

31-10-2019 19:10
45

Liverpool onderzoekt de mogelijkheden om met twee verschillende teams op twee verschillende locaties op hetzelfde moment aan te treden. The Reds spelen wellicht op 18 december de kwartfinale van de League Cup, maar dan staat ook de halve finale van de wereldbeker voor clubs op het programma.

Jürgen Klopp, trainer van Liverpool, gaf al te kennen dat zijn ploeg misschien zou moeten opgeven in de League Cup. Nu bespreekt de club samen met de Engelse voetbalbond de mogelijkheden om met twee teams actief te zijn op hetzelfde moment, weet The Daily Telegraph. Het eerste elftal zou dan in Qatar om de wereldbeker spelen, terwijl een jeugdteam tegen Aston Villa aan kan treden in de League Cup.

Het is nog niet bekend of deze oplossing wel mag, maar zeker is dat Liverpool dan in ieder geval minstens 36 spelers beschikbaar moet hebben om beide teams met elf basisspelers en zeven wissels te kunnen laten aantreden. Ook zou trainer Klopp dan moeten kiezen bij welke wedstrijd hij aanwezig wil zijn. The Reds wonnen woensdagavond na een ongekend spektakelstuk (5-5 in reguliere speeltijd) na strafschoppen van Arsenal.