Fortuna loopt na discutabel gegeven penalty weg bij ADO en bekert verder

31-10-2019 22:36 Laatste update: 22:38
51

Fortuna Sittard heeft ten koste van ADO Den Haag de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van coach Sjors Ultee nam na rust afstand van de gaten uit Den Haag en won met 3-0.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft. Erik Falkenburg kreeg al in de vijfde minuut dé kans om ADO op voorsprong te zetten. Crycensio Summerville gaf de bal perfect voor, maar Falkenburg wist de bal op twee meter van het Fortuna-doel over te schieten. Na deze levensgrote kans bleven de écht grote kansen uit, al was het de uitploeg die het dichtst bij een treffer was.

Na rust was het Fortuna Sittard dat het heft in handen nam. Een eerste waarschuwing aan het adres van ADO kwam van Mark Diemers, die een vrije trap via de bovenkant van de lat over het doel van Luuk Koopmans schoot. Niet veel later was er dan toch de voorsprong voor de thuisploeg: Elson Hooi maakte in de zestienmeter van ADO een overtreding op Vitalie Damascan, die wel heel gemakkelijk naar de grond ging. De bal raakte de ADO-speler echter niet en scheidsrechter Siemen Mulder wees resoluut naar de stip. Diemers pakte dit buitenkansje uit en zette zijn ploeg op 1-0.

Na deze treffer was ADO de kluts even helemaal kwijt. Een aantal minuten later kopte Damascan de thuisploeg op 2-0 vanuit een corner en Agim Zeka zorgde voor het slotakkoord door de derde treffer van de avond te maken voor Fortuna. ADO kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal kansen om op het scorebord te komen, maar faalde jammerlijk. Dit betekent dus dat Fortuna Sittard zaterdag in de koker zit bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker.