Oranje Leeuwinnen maken zeven van acht (!) goals bij monsterscore Arsenal-dames

31-10-2019 22:50
35

De vrouwen van Arsenal hebben zich met speels gemak geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League ten koste van Slavia Praag. Na een 2-5 overwinning in Tsjechië werd er in Londen met 8-0 gewonnen. Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk namen de hoofdrollen op zich.

Met de vijf uitdoelpunten van de eerste wedstrijd stonden de dames van Arsenal al met één been in de kwartfinale, maar in Engeland werd Slavia Praag nog even op de pijnbank gelegd. Het was Van de Donk die haar ploeg al snel op 1-0 zette en vanaf dat moment ging het snel in Londen. Al voor rust was het 4-0 door doelpunten van Kim Little, Jill Roord en Vivianne Miedema. Leuk detail: voor Miedema was het haar 50e doelpunt voor Arsenal.

Na rust ging Arsenal vrolijk verder met waar het in de eerste helft gebleven was. Uiteindelijk stond er een stand van 8-0 op het scorebord na het laatste fluitsignaal. Weer hadden de Nederlandse dames een belangrijk aandeel: twee treffers van Van de Donk en Miedema zorgden uiteindelijk voor een monsterscore. Het betekende voor zowel Miedema als Van de Donk een hattrick.