Feyenoord-assistenten waren sowieso ontslagen: 'Was onder Stam ook gebeurd'

Feyenoord-assistenten waren sowieso ontslagen: 'Was onder Stam ook gebeurd'

31-10-2019 23:59
91

Martijn Krabbendam geeft aan dat het vertrek van de assistent-trainers Roy Makaay, Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat bij Feyenoord totaal niet uit de lucht kwam vallen. Hij is ervan overtuigd dat de trainers ook weg waren gestuurd als Stam nog op de bank gezeten in De Kuip.

"Dat het nu gebeurt, dat duidt er natuulijk op dat het onder Stam ook was gebeurd. In de winterstop of zo", laat Krabbendam weten tijdens Voetbalpraat van FOX Sports. "Geen enkele twijfel. Ik denk dat ze vinden dat hun invloed gewoon onvoldoende was. Als je bijvoorbeeld bij Ajax op de bank kijkt zie je Ten Hag altijd met die assistent bezig. Dat had je bij Feyenoord veel minder."

Wedden

Meer odds

"Ik weet ook dat Stam redelijk teleurgesteld was over de inbreng van zijn assistenten", wijst Krabbendam op het vertrek van Makaay, Van Gastel en Landzaat. Van Gastel werd een aantal seizoenen nog genoemd als mogelijke hoofdtrainer. "Iedereen dacht: hij gaat het worden, maar toen werd Giovanni van Bronckhorst het, omdat die tijdens het gesprek een iets betere indruk maakte."

Bakkati
Said Bakkati was de enige assistent die wel mocht blijven bij Feyenoord. "Daar zijn ze bij Feyenoord wél enthousiast over, ook de spelers", aldus Krabbendam. "De procedure bij Feyenoord is: je mag één assistent meenemen en de club bepaalt de andere twee. John de Wolf is niet via Dick gegaan en dat betekent ook dat het al langer in de pijplijn zat."