Klopp over 'incredible game' Van den Berg: 'Tegen een 'talent of the century''

Klopp over 'incredible game' Van den Berg: 'Tegen een 'talent of the century''

01-11-2019 10:32
45

Liverpool-manager Jürgen Klopp kijkt met een tevreden gevoel terug op het basisdebuut van Sepp van den Berg. De zeventienjarige Zwollenaar behoorde woensdagavond tot de defensie die vijf treffers moest incasseren tegen Arsenal, maar kreeg na afloop complimenten van zijn manager.

Volgens de Engelse pers oogde Van den Berg 'kwetsbaar' en 'nerveus', maar Klopp vond dat de centrale verdediger terug kan kijken op een 'incredible game'. "Het is moeilijk om tegen dat soort aanvallers te spelen. Gabriel Martinelli (maker van twee doelpunten, red.) is ongeveer even oud als hij, maar hij is een 'talent of the century', een fantastische speler", liet Klopp weten tijdens zijn perspraatje van donderdag.

Klopp gaf meerdere jonge spelers de kans voor de wedstrijd tegen Arsenal, die uiteindelijk in een historische 5-5 zou eindigen. "Ik heb van de eerste tot de laatste seconde genoten. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit zo vermaakt heb tijdens een voetbalwedstrijd. Geweldig voor dat die jongens nu al zo'n 'Anfield experience' mee mogen maken", aldus de lyrische Duitser. "Vooraf zei ik al tegen Rhian Brewster: ik zou zo een kaartje voor deze wedstrijd kopen. Gelukkig hoefde ik dat niet te doen", sloot hij af met een knipoog.