KNVB 'royeert Utrechtse amateurclubs': 'Als die scheids niet weg was gevlogen...'

KNVB 'royeert Utrechtse amateurclubs': 'Als die scheids niet weg was gevlogen...'

01-11-2019 10:58 Laatste update: 11:58
83

De KNVB staat op het punt om twee Utrechtse amateurclubs te royeren, melden diverse media. De teams van DWSV en SVA Papendorp hoeven dit weekend niet in actie te komen en zullen naar verwachting ook tijdens de resterende maanden van het seizoen worden uitgesloten van competitiewedstrijden.

Afgelopen weekend werd er een wedstrijd van DWSV gestaakt, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde: deze moest vervolgens vluchten en de politie bellen, zodat hij zijn spullen nog op kon halen. Voorzitter Wout Stulen bagatelliseert het incident echter. "In het veld waren geen vechtpartijen, geen schoppartijen, het was puur verbaal", laat hij weten aan RTV Utrecht. "Als de scheidsrechter zich niet zo had gedragen door weg te vliegen terwijl er niks aan de hand is, dan was dit hele verhaal niet gebeurd."

Stulen heeft het nieuws ook uit de media moeten vernemen en was zelf nog niet op de hoogte gebracht door de voetbalbond. "Ik heb zelf contact proberen te zoeken, maar dat lukte niet", aldus de voorzitter. "Nu staat heel Nederland op zijn kop. Elke krant en elk radioprogramma heeft een eigen verhaal en een eigen inzicht. Puntje bij paaltje weet niemand het."

De maatregel van de KNVB is zwaar overtrokken, vindt Stulen. "Wij zijn ook geen lieffies, daar gaat het niet om. Maar er is hier nooit een scheidsrechter in elkaar getrapt of in elkaar geslagen. Er is hier nooit een scheidsrechter lastiggevallen. Ja, misschien verbaal maar meer niet." De voorzitter baalt vooral voor de jeugdspelers van zijn club. "Of ze hebben zelf geen kinderen, óf ze hebben een hekel aan kinderen, anders doe je dit niet."