Vitesse maakt werk van 'zeer welkome' Honda: Zijn broer kijkt nog over de grens

Vitesse maakt werk van 'zeer welkome' Honda: "Zijn broer kijkt nog over de grens"

01-11-2019 14:51
31

Leonid Slutsky windt er geen doekjes om: Keisuke Honda kan op korte termijn tekenen bij Vitesse. De Russische trainer hoopt binnen één of twee dagen uitsluitsel te krijgen van de 33-jarige Japanner.

Honda meldde zich deze week op Papendal en tekent, als het aan Slutsky ligt, zo snel mogelijk een contract. "We kijken of we er samen uit komen", zegt de Vitesse-trainer tegen de Gelderlander. "Voor ons is Honda zeer welkom. Hij brengt kwaliteiten mee. Maar hij moet ook willen. Hij heeft meer belangen. Zijn broer kijkt nog over de grens. Hij heeft zelf ook belangen in de VS en in Azië met bedrijven."

Slutsky hoopt snel duidelijkheid te krijgen, zo laat hij ook weten aan De Telegraaf. "We zijn in gesprek. Binnen één of twee dagen hopen we duidelijkheid te krijgen van Keisuke. Hij kan op meerdere posities spelen, dus we kunnen hem goed gebruiken. Vanaf de rechterkant bijvoorbeeld." Door langdurige blessures kan Slutsky niet beschikken over Hilary Gong, Charly Musonda en Oussama Tannane.

In gesprek met het Algemeen Dagblad liet Honda zich al ontvallen dat hij openstaat voor Vitesse. "Nu zeg ik bij een avontuur in Arnhem volmondig 'ja'. Maar van een concreet contract is vooralsnog geen sprake."